KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Znojemská roštěná

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept znojemská roštěná potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 roštěnky
   • olej na opečení
   • 1 vrchovatá lžíce sádla
   • 1 cibule
   • 1 lžíce hořčice
   • cca 5 lžic hladké mouky
   • 1 kostička hovězího masoxu
   • 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
   • 20 dkg kyselých okurek
   • voda
   • sůl
   • pepř
Recept znojemská roštěná připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme. Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso si zatím dáme stranou. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda. Přidáme asi 3,5 dl vody, ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka. Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat. Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, smetanu a vaříme až okurky změknou. Pokud bude potřeba, omáčku zahustíme moukou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!