KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Žižkovský gulášKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 60 dkg hovězí kližky • 1 velká cibule • 4 syrové brambory • sádlo • sůl • pepř • 1 lžíce mleté papriky • 5 zrnek jalovce • drcený kmín • 2 lžíce hotové světlé jíšky • vývar Recept žižkovský guláš připravíme takto:
Na sádle osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, drcený kmín a jalovec. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a na připraveném základu jej osmahneme. Pak maso podlijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Až je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory a povaříme. Až změknou maso i brambory, guláš zahustíme hotovou světlou jíškou. Žižkovský guláš podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Žižkovský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Americký guláš Bačovský guláš z beraního masa Barevný guláš Barevný vepřový guláš Beraní guláš Beraní pikantní guláš s fazolemi Bramborový guláš Bramborový guláš II Bramborový guláš s cuketou Bramborový guláš s klobásou Bramborový guláš s medvědím česnekem Bramborový guláš s mletým masem Bramborový guláš s uzeninou Bramborový guláš se slaninou Bramborový guláš se zeleninou |
|