KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Zemplínské řízky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept zemplínské řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové kýty
   • 50 g uzené slaniny
   • 150 g domácí klobásy
   • 1 cibule
   • 60 g sádla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • mletá červená paprika
   • pepř
Recept zemplínské řízky připravíme takto:
Z masa nakrájíme řízky, mírně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Klobásu rozemeleme, cibuli nakrájíme na plátky a uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky. Na každý řízek položíme mletou klobásu, cibuli a slaninu, přehneme napůl a sepneme. Maso opečeme na rozpáleném sádle z obou stran doměkka. Potom maso vyndáme, sádlo zaprášime moukou, přidáme červenou mletou papriku, zalijeme vodou a necháme vařit tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od šťávy. Šťáva má být světločervená. Podáváme s brambory nebo rýží.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!