KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Zelné řízkyKategorie: hlavní jídla![]() • 1 hlávka zelí • 1 vejce • 2 dcl mléka • 60 g hrubé mouky • strouhanka • 60 g oleje • sůl Recept zelné řízky připravíme takto:
Hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě povaříme. Potom opatrně vyndáme, necháme okapat a dáme na chvíli do ledničky ztuhnout, aby se z něho dali krájet řízky. Z vejce, mléka mouky připravíme tužší těstíčko, v kterém namáčíme připravené řízky ze zelí, obalíme strouhankou a na rozpáleném oleji osmažíme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelné řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Balkánské řízky s pórkem Bezové řízky Boloňské řízky Bramborové řízky Bůčkové řízky Celerové řízky Cibulové řízky se zázvorem Dušené řízky Finské řízky Houbové řízky Jogurtové řízky Klatovské řízky Králičí řízky Krůtí řízky s žampiony a shery Krůtí řízky v peřince |
|