KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Zeleninová směs v bramboráku

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept zeleninová směs v bramboráku potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g brambor
   • 2 vejce
   • 1/2 šálku mléka
   • 150 g hladké mouky
   • pepř
   • sůl
   • majoránka
   • 2 stroužky česneku
   • 150 g oleje na smažení
   • 250 g mrkve
   • 1 kedlubna
   • 100 g sójových výhonků
   • 1 pórek
   • 150g žampionů
   • 1 lžíce cukru
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • pepř
   • salát a pažitka
Recept zeleninová směs v bramboráku připravíme takto:
Brambory oloupeme, dobře omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přilijeme mléko (aby nám brambory nezčernaly), přidáme vejce, česnek a podle chuti sůl, pepř, majoránku. Bramborák zahustíme hladkou moukou, dobře promícháme a necháme několik minut odpočinout. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky. Pórek omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony oloupeme nebo jen omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev s kedlubnou 10 minut povaříme ve slané vodě. Z těsta na bramborák usmažíme na velké pánvi placky. Po upečení bramborák udržujeme v teple. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, přidáme povařenou zeleninu, sójové výhonky, plátky žampionů a pórek. Vše dobře orestujeme, pak podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme také špetku cukru. Zeleninu lehce zastříkneme trochou vody, tím směs pěkně zkřehne. Z bramboráků uděláme na talíři kornouty, které naplníme zeleninovou směsí. Obložíme několika listy salátu a dozdobíme nasekanou zelenou pažitkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!