KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Zapečené telecí se žampiony a špagetamiKategorie: hlavní jídla, telecí maso![]() • 600 g telecí kýty • 80 g šunky • 6 žampiónů • 2 cibule • 40 g másla • 3 lžíce olivového oleje • 300 g špaget • 50-100 ml kysané smetany • 150 ml masového vývaru • 4 lžíce struhaného sýra • 50 g hladké mouky • sůl • pepř Recept zapečené telecí se žampiony a špagetami připravíme takto:
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji masovým vývarem, na mírném ohni asi 30 minut povaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme smetanu a důkladně promícháme. Na troše másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a necháme stranou. Z telecí kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji. Do 2/3 omáčky zamícháme nadrobno nakrájenou šunku, hotové špagety a dušené žampiony, to dáme do zapékací mísy, navrch položíme řízky, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v troubě zapečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené telecí se žampiony a špagetami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglická telecí játra Balkánské telecí kotlety Bostonské telecí řízečky Brambory se slaninou, žampiony a sýrem Dušená telecí játra Dušená telecí játra se slaninou Dušené telecí maso Dušené telecí maso II Dušené telecí v římském hrnci Dušené žampiony s bambusem Dušený telecí mozeček s vejci Francouzské brambory se žampiony Grilovaná telecí játra s pomeranči Hovězí pečeně se žampiony Hovězí ragú na víně se žampiony |
|