KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Zapečené růžičkové kapusty

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept zapečené růžičkové kapusty potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g růžičkové kapusty
   • 300 g brambor
   • 250 ml smetany
   • sůl
   • pepř
   • 1 jarní cibulka
   • olej na smažení
   • máslo na vymazání
Recept zapečené růžičkové kapusty připravíme takto:
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Potom vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji. Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!