KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Zapečená štika se slaninou a smetanouKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 1 štika • 200 g slaniny • 0,25 l smetany • 1 citrón • 1 cibule • sádlo • hladká mouka • mletá paprika • sůl • 3 kuličky nového koření • 6 kuliček pepře Recept zapečená štika se slaninou a smetanou připravíme takto:
Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a na pánvičce na sádle osmažíme z obou stran. Pak rybu naskládáme do zapékací mísy, na ni položíme plátky slaniny, kolečka cibule, na kolečka nakrájený citron a koření. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut při na 200°C. Nakonec zalejeme smetanou a dáme zapéct na přibližně 10 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečená štika se slaninou a smetanou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglická štika Bílé fazole se slaninou a vejci Boletická štika Bramboráčky se zakysanou smetanou Bramboráky se slaninou Bramborové noky s cibulí a slaninou Bramborový guláš se slaninou Bramborový trhanec s kysanou smetanou Brambory se slaninou Brambory se slaninou, žampiony a sýrem Brambory se zelím a smetanou Brambory zapečené se slaninou a sýrem Brambory zapečené se smetanou Bratislavská štika Candát na rýži se smetanou |
|