KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Zámecké hovězíKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 1 kg hovězího masa • 2 lžíce mouky • 5 dcl vývaru • 1 bobkový list • 5 kuliček nového koření • 1 malá cibule • půl lžíce vinného octa • 4 filátka ančoviček • 1 dcl smetany ke šlehání • sůl • pepř • máslo na opečení masa Recept zámecké hovězí připravíme takto:
Maso osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozehřejem máslo a na něm opečeme maso ze všech stran do hneda. Pak přidáme vývar, nové koření, bobkový list, cibuli a duseíme přikryté 1 hodinu. Pak maso obrátíme, přidáme ocet a ančovičky a dále dusíme. Až je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a uchováme v teple. Šťávu přecedíme, zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve smetaně a povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecké hovězí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Arabská hovězí játra Boloňský hovězí hrnec Brambory plněné mletým hovězím Burgundské hovězí maso Cikánská hovězí pečeně Dalmátské dušené hovězí maso Domácí hovězí roštěná Dušená hovězí plec na šalotce Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku |
|