KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Zajíc pečený na cibuli

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Na recept zajíc pečený na cibuli potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g zadního zaječího masa
   • 50 g slaniny
   • 300 g cibule
   • 1 lžíce oleje
   • 10 g hladké mouky
   • sůl
   • celý pepř
   • nové koření
   • bobkový list
   • tymián
   • 10 g másla
Recept zajíc pečený na cibuli připravíme takto:
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!