KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Zajíc pečený na cibuliKategorie: hlavní jídla, zvěřina![]() • 800 g zadního zaječího masa • 50 g slaniny • 300 g cibule • 1 lžíce oleje • 10 g hladké mouky • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list • tymián • 10 g másla Recept zajíc pečený na cibuli připravíme takto:
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc pečený na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Filé na cibuli a slanině Hovězí maso na cibuli Jávský pečený kapr Kapr na cibuli Kohout na cibuli Kotlety na cibuli Králík na cibuli Králík pečený s nádivkou Krkovička na cibuli Kuře na cibuli v římském hrnci Kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou Lečo s pečeným vepřovým masem Okoun na cibuli Pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci |
|