KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Zadělávané kuře s hříbky

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept zadělávané kuře s hříbky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kuře
   • 80 g másla
   • celer
   • mrkev
   • petržel
   • 30 g cibule
   • 30 g mouky
   • 150 g čerstvých hříbků (nebo 10-20 suchých namočených)
   • menší květák
   • zelená petrželka
   • 1 žloutek
   • 150 ml smetany
   • vývar
   • sůl
Recept zadělávané kuře s hříbky připravíme takto:
Kuře nakrájíme a osolíme. V hrnci na rozpáleném másle usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Pak přidáme kusy kuřete, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou půl hodiny. Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme přendali do jiné nádoby, přidáme na másle udušené na tenké plátky nakrájené hříbky, květák rozebraný na růžičky a uvařený ve slané vodě, nasekanou petrželku a smetanu a vše chvíli povaříme. Před podáváním vmícháme do omáčky žloutek.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!