KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vídeňské filéKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 4 tenké porce rybího filé • 5 dkg • slaniny • 8 dkg sterilovaných okurek • máslo • 1,5 dcl kysané smetany • sůl • hořčice • 5 dkg tvrdého sýra • citron Recept vídeňské filé připravíme takto:
Opláchnuté porce rybího filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Jednu porci vložíme do tukem vymazaného kastrolku, pokapeme trochu rozmíchané smetany, poklademe plátkem slaniny, hořčicí a jemně pokrájenou okurkou, na ni položíme druhou porci, potřeme ji hořčicí, opět poklademe plátky slaniny, okurkou a hořčicí a stejně tak i další porce. Nakonec přelijeme smetanou a pečeme půl hodiny ve středně vyhřáté troubě. Při dopékání posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vídeňské filé nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Gratinované filé s mrkví a hráškem Grilované rybí filé Chalupářské filé Indické filé Japonské filé Labužnické rybí filé Lahůdkové filé se zeleninou a fazolkami Mořské filé na rožni Rybí filé na olivách Rybí filé na pivě Rybí filé na rajčatech Rybí filé na zelenině Rybí filé po indicku Rybí filé po pražsku Rybí filé pro diabetiky |
|