KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový víkendový guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept vepřový víkendový guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřového masa
   • 1 kg cibule
   • česnek
   • vegetka
   • mletá sladká paprika
   • mletá pálivá paprika
   • mletý kmín
   • mleté nové koření
   • majoránka
   • pepř
   • 4 lžíce rajského protlaku
   • 2-3 lžíce kremžské hořčice
   • 3 dcl piva
Recept vepřový víkendový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky, část česneku nakrájíme na plátky a část na kostičky. Cibuli a česnek (nakrájený na kostičky) osmahneme na oleji do růžova, přidáme koření, velmi krátce (5 sekund) orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, znovu orestujeme, pak přidáme pivo a vodu (1:1) a dusíme do měkka - podle potřeby podlijeme vodou. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (guláš by neměl být příliš hustý), přidáme plátky česneku a trochu rözemnuté majoránky a necháme ještě asi 15 minut povařit. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!