KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vepřový řízek v pikantní omáčceKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 1/2 kg vepřové kýty • 5 cibulí • 1 balení smetany • 3 lžíce plnotučné hořčice • 1/2 lžičky pepře • 2 lžíce tuku na smažení • 1/2 lžíce soli Recept vepřový řízek v pikantní omáčce připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Necháme v lednici asi 30 minut odležet. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka, do vetšího hrnce vlijeme tuk na smažení a na dno poklademe 1/3 koleček cibule. Na vrstvu cibule rozložíme odleželé plátky masa a na ně další vrstvu 1/3 koleček cibule. Opět rozložíme plátky masa a nakonec poslední třetinu cibule. Celé pak dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Poté vybereme plátky masa zvlášť na talíř a do hrnce přidáme 2 lžíce hořčice a rozmícháme s cibulí, přidáme šlehačku, opepříme, osolíme podle chuti a mírně převaříme. Plátky masa vložíme zpět do hotové omáčky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový řízek v pikantní omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglický řízek Bělehradský vepřový řízek Beraní pikantní guláš s fazolemi Brněnský řízek Bylinkový řízek v česnekovém oleji Candát v sojové omáčce Carský řízek Cikánský řízek Císařský řízek Černohorský řízek Drůbeží játra na pikantní způsob Fazole s bramborami a pikantní klobásou Fazole v bílé omáčce Fazole v rajčatové omáčce Filé v žampionové omáčce |
|