KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový perkelt

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept vepřový perkelt potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřového masa (kýta nebo plec)
   • 100 g anglické slaniny
   • 120 g rajského protlaku
   • 1 větší červená cibule
   • hladká mouka
   • 1 stroužek česneku
   • mletá sladká paprika
   • sůl
Recept vepřový perkelt připravíme takto:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso po omytí a osušení nakrájíme na kostky. Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibuli, zpěníme, přidáme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka. Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Nakonec zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový perkelt nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Houbový perkelt   Hovězí perkelt   Hovězí perkelt II   Hřibový perkelt   Husí perkelt   Jelení perkelt   Kachní perkelt   Kuřecí perkelt   Ostrý maďarský perkelt   Pastýřský perkelt   Rybí perkelt   Skopový perkelt   Srnčí perkelt   Telecí perkelt   Vepřový bůček na cibuli  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!