KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vepřové maso pečené na kmíněKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 400 g vepřové krkovičky • 2 lžičky mletého kmínu • sůl • pepř • 1 lžíce kečupu • 30 g hladké mouky • 50 g sádla Recept vepřové maso pečené na kmíně připravíme takto:
Krkovičku opečeme vcelku na rozpáleném sádle ze všech stran. Potom osolíme, opepříme, posypeme kmínem, podlijeme vodou, zakryjeme a v předehřáté troubě upečeme do měkka (podle potřeby podléváme horkou vodou). Krátce před dopečením maso odkryjeme, přidáme kečup a necháme odkryté dopéct. Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a vaříme ještě asi 20 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso pečené na kmíně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorský masový kotlík Bedla na kmíně Beraní maso na česneku Bosenské masové kuličky Brambory zapečené s masem a bílým zelím Brambory zapečené se slaninou a sýrem Brambory zapečené se smetanou Brambory zapečené se zelím Burgundské hovězí maso Candát na kmíně Dalmátské dušené hovězí maso Drůbeží maso v alobalu Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené klokaní maso |
|