KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept vepřová plec na žampionech a smetaně potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg plece vcelku
   • 8 žampionů
   • 1 cibule
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • kmín
   • smetana
   • 2 lžíce hladké mouky
Recept vepřová plec na žampionech a smetaně připravíme takto:
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme. Pak podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut. Měkké maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěma lžícemi hladké mouky a dochutíme (pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem). Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!