KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vepřová plec na žampionech a smetaněKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 0,5 kg plece vcelku • 8 žampionů • 1 cibule • olej • sůl • pepř • kmín • smetana • 2 lžíce hladké mouky Recept vepřová plec na žampionech a smetaně připravíme takto:
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme. Pak podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut. Měkké maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěma lžícemi hladké mouky a dochutíme (pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem). Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová plec na žampionech a smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Amur na smetaně s houbami Divoká kachna na smetaně Dušená hovězí plec na šalotce Dušená svíčková na smetaně Halušky s brokolicí na smetaně Houby na smetaně Hovězí jazyk na smetaně Hovězí maso na žampionech Hovězí na smetaně Hovězí plec na červeném víně Hovězí s houbami na smetaně Hovězí srdce na smetaně Hříbky na smetaně Husí stehna na žampionech Jehněčí na smetaně |
|