KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová panenka plněná švestkami

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept vepřová panenka plněná švestkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřové panenky
   • 200 g sušených švestek
   • 2 lžíce oleje
   • 150 ml červeného vína
   • 2 lžíce švestkových povidel
   • 50 g mandlí
   • sůl
   • pepř
   • provensálské koření
Recept vepřová panenka plněná švestkami připravíme takto:
Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína. Občas otáčíme. Na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti, necháme zhoustnout, přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou. Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborami, kroketami nebo hranolkami.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!