KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vepřová panenka plněná švestkamiKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 500 g vepřové panenky • 200 g sušených švestek • 2 lžíce oleje • 150 ml červeného vína • 2 lžíce švestkových povidel • 50 g mandlí • sůl • pepř • provensálské koření Recept vepřová panenka plněná švestkami připravíme takto:
Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína. Občas otáčíme. Na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti, necháme zhoustnout, přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou. Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborami, kroketami nebo hranolkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka plněná švestkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové knedlíky se švestkami Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré Krkovice plněná kysaným zelím Krůtí kapsa plněná houbovou rýží Kuřecí prsa plněná brynzovou směsí Paprika plněná sýrem Pečená vepřová panenka Pečený bůček se švestkami Plněná panenka Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou Pohanková kaše se švestkami Pohanková kaše se švestkami II Sekaná pečeně plněná vejci Sekaná plněná vejci Tvarohové knedlíky se švestkami |
|