KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová musaka

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept vepřová musaka potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vepřové plece
   • 60 g ementálu
   • 2 lžíce zakysané smetany
   • 2 vejce
   • 2 lžíce mléka
   • 2 rajčata
   • 3 zeleninové papriky
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • 1 cibule
   • 40 g tuku
   • sůl
   • pepř
   • nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Recept vepřová musaka připravíme takto:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, osolíme, opepříme, vložíme zeleninové papriky, oloupaná rajčata nakrájená na plátky a rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vejce rozšleháme s mlékem a nastrouhaným ementálem, zalijeme tím maso a zapečeme v předehřáté troubě. Nakonec pokapeme smetanou a ozdobíme petrželovou natí. Podáváame s dušenou rýží nebo s hranolky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!