KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová kýta po selsku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept vepřová kýta po selsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg vepřové kýty
   • 1 cibule
   • 3 stroužky česneku
   • sůl
   • 100 g sádla
   • 7 dcl vody
   • 20 g hladké mouky
Recept vepřová kýta po selsku připravíme takto:
Kýtu rozdělíme na menší kousky, potřeme česnekem a solí, dáme do pekáče na kolečka cibule, přidáme sádlo, mírně podlijeme vodou a za občasného polévání vzniklou šťávou pečeme maso doměkka a dozlatova (dbáme na to, aby se cibule pod masem nepřipálila), přičemž maso pravidelně otáčíme. Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, zalijeme přiměřeným množstvím vody, rozmícháme a dovaříme do jemné šťávy, kterou můžeme podle potřeby přisolit a nakonec přecedit. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo knedlíky a červeným nebo bílým zelím nebo špenátem nebo kapustou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!