KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční kapsa

Kategorie: hlavní jídla, velikonoční jídla

Na recept velikonoční kapsa potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 kuřecí řízky
   • 100 g šunky
   • 150 g zmrazené zeleninové směsi
   • 1 menší cibule
   • sůl
   • pepř
   • sladká paprika
   • tabasco
   • 2 lžíce kečupu
   • olej
   • 50 g strouhaného sýra
   • hladká mouka
Recept velikonoční kapsa připravíme takto:
Cibuli a na nudličky nakrájenou šunku orestujeme, přidáme zeleninovou směs, osolíme, okořeníme špetkou papriky a pepře, přidáme dvě lžíce kečupu, trochu tabasca a čtyři lžíce vody a dusíme na mírném ohni. Až zelenina změkne a kečupová směs zhoustne, vmícháme nastrouhaný sýr. Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na polovinu plátku dáme zeleninovou směs, přeložíme, sepneme párátky, zprudka opečeme na oleji, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké kapsy vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Kapsy přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. Velikonoční kapsy podáváme s kroketami nebo různě upravenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!