KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Vařená štika s holandskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept vařená štika s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce štiky
   • citronová šťáva
   • 2 stroužky česneku
   • 1 malá mrkev
   • kousek celeru
   • 1 malá petržel
   • 1 cibule
   • 4 zrnka pepře
   • 2 zrnka nového koření
   • 1 bobkový list
   • sůl
   • 1 lžíce octa
   • na holandskou omáčku: 3 žloutky + 20 cl vývaru z ryby + 1 lžíce citronové šťávy + 50 g másla + sůl
Recept vařená štika s holandskou omáčkou připravíme takto:
Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, potřeme rozetřeným česnekem, posolíme a necháme odležet. Zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, ocet a povaříme 10 minut. Ryby vložíme do vroucího vývaru tak, aby byly potopeny, a zvolna vaříme na velmi malém ohni. Uvařenou rybu vyjmeme a uchováme na teplém místě. Omáčku připravíme tak, že žloutky rozšleháme ve vývaru, osolíme, nádobku vložíme do kastrolu s horkou vodou a rychle šleháme, až omáčka zhoustne (voda ve vodní lázni se nesmí vařit!) Hustou omáčku z vodní lázně vyjmeme, po částech vmícháme změklé máslo a po kapkách dochutíme citronovou šťávou. Porce ryby přelijeme horkou omáčkou a podáváme s pečivem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!