KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vaječné ragúKategorie: hlavní jídla![]() • 8 vařených vajec • 1 konserva tuňáka ve vlastní šťávě • 2 cibule • 1 svazek pažitky • 0,5 l vývaru • 0,5 l mléka • 3 lžíce rostlinného oleje • 3 lžíce hladké mouky • 2 lžíce kaparů • sůl • bílý mletý pepř Recept vaječné ragú připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, zasypeme moukou a necháme zpěnit. Pak postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Potom přidáme nasekanou pažitku, scezeného tuňáka, na šestinky nakrájená vejce a kapary a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Vaječné ragú podáváme nejlépe s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vaječné ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Ďábelské ragú Houbové ragú Hovězí ragú na víně se žampiony Jehněčí ragú se žampiony Jelení ragú na červeném víně Krůtí maso s fazolovým ragú Německé bramborové ragú Sójové ragú se žampióny Srnčí ragú Telecí ragú Telecí ragú s olivami Vaječné řízky |
|