KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Uzené maso na pórkuKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • 300 g uzeného masa • 4 pórky • 4 vejce • 150 g zakysané smetany • 50 g tvrdého sýra • sůl • pepř • majoránka • muškátový oříšek • máslo na vymazání formy Recept uzené maso na pórku připravíme takto:
Pórek očistíme, nakrájíme na krátké špalíčky a dáme do vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme 5 minut. Potom pórek zcedíme. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, strouhaným sýrem, solí, pepřem, majoránkou a muškátovým oříškem. Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme do ní pórek, který posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem a vše zalijeme rozšlehanou smetanovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzené maso na pórku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorský masový kotlík Beraní maso na česneku Bosenské masové kuličky Burgundské hovězí maso Dalmátské dušené hovězí maso Drůbeží maso v alobalu Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené klokaní maso Dušené kozí maso Dušené skopové maso Dušené sójové maso s mrkví Dušené srnčí maso Dušené telecí maso Dušené telecí maso II |
|