KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Uherské zelíKategorie: hlavní jídla, mleté maso![]() • 750 g kysaného zelí • 600 g mletého masa (libovější bůček s hovězím masem 1:1) • 2 cibule • 5 vajec • 200 ml mléka • sůl • pepř • 1 lžíce mletého kmínu • 1 lžíce sladké mleté papriky • 2 lžíce hladké mouky • 120 g vepřového sádla Recept uherské zelí připravíme takto:
Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně z něj vymačkáme vodu. V kastrólu na sádle osmažíme nadrobno nakrájanou cibuli dozlatova a přimícháme k zelí. Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč naplníme vrstvou zelí, na něj dáme mleté maso a na něj ještě další vrstvu zelí. Takto naplněný pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Zbylá vejce rozšleháme s mlékem a mletou červenou paprikou a asi 5 minut před koncem pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme. Podávame s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uherské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Alsaské zelí Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Bramborák se zelím Bramborové pirohy se zelím Bramborové šišky s kysaným zelím Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím Brambory se zelím a smetanou Brambory zapečené s masem a bílým zelím Brambory zapečené se zelím Bůček na zelí Bůček v zelí Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu Čínské zelí s tofu a rýží Divočák na pivě se zelím Dušené zelí s flíčky |
|