KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem potřebujeme tyto suroviny:

   • půl kelímku povidel
   • 1 l vývaru
   • 3 lžíce hladké mouky
   • citrónová kůra
   • skořice
   • cukr
   • sůl
   • 400 g uzené krkovičky
   • houskové knedlíky
Recept trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem připravíme takto:
Švestková povidla rozvaříme ve vývaru, přidáme 200 ml vody smíchané s hladkou moukou, přisladíme, dochutíme citrónovou kůrou a trochou skořice a vaříme do zhoustnutí (asi 15 minut). Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, napaříme i s knedlíkem a při podávání přelijeme trnkovou omáčkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!