KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkemKategorie: hlavní jídla, vepřové maso![]() • půl kelímku povidel • 1 l vývaru • 3 lžíce hladké mouky • citrónová kůra • skořice • cukr • sůl • 400 g uzené krkovičky • houskové knedlíky Recept trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem připravíme takto:
Švestková povidla rozvaříme ve vývaru, přidáme 200 ml vody smíchané s hladkou moukou, přisladíme, dochutíme citrónovou kůrou a trochou skořice a vaříme do zhoustnutí (asi 15 minut). Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, napaříme i s knedlíkem a při podávání přelijeme trnkovou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Baklažány plněné masem Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Boloňská omáčka Boloňská sójová omáčka Bramborové pirohy s uzeným masem Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím Bramborové špecle s kuřecím masem Bramborové špecle s uzeným masem Bramborové špecle s vepřovým masem Bramborový guláš s mletým masem Brambory zapečené s masem a bílým zelím Brusinková omáčka Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu Česneková omáčka Česnekové špagety s uzeným masem |
|