KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Telecí srdce na slaniněKategorie: hlavní jídla, vnitřnosti![]() • 3 telecí srdce • 40 g slaniny • 60 g másla • 50 g cibule • 5 lžic bílého vína • 2 lžíce citronové šťávy • 20 g mouky • sůl • pepř Recept telecí srdce na slanině připravíme takto:
Omyté telecí srdce uvaříme v osolené vodě. Pak je rozřízneme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Do pekáče dáme rozehřát na kostičky nakrájený zbytek slaniny s trochou másla, přidáme nasekanou cibuli, pár zrnek pepře a připravené srdce, podlijeme vodou, ve které se vařilo srdce, a v troubě upečeme do červena. Potom srdce vyndáme a nakrájíme je na plátky. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme trochou vývaru ze srdce, přidáme bílé víno, citronovou šťávu, povaříme a procezenou omáčku nalijeme na srdce. Telecí srdce na slanině podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí srdce na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Brambory na slanině s tvarohem Brambory ve slanině Candát na slanině s křenem Čočka na slanině Fazole na slanině Fazolové lusky ve slanině se sýrem Filé na cibuli a slanině Hovězí na slanině Hovězí srdce na paprice Hovězí srdce na smetaně Hovězí srdce s fazolkama Kapr na slanině Koroptve pečené na slanině Kovbojské fazole na slanině Kuře na slanině a šalvěji |
|