KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Telecí plec s hráškem

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Na recept telecí plec s hráškem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí plece
   • 500 g hrášku
   • půlka hlávkového salátu
   • 40 g másla
   • 2 lžíce smetany ke šlehání
   • špetka cukru
   • sůl
   • mletý pepř
   • 1 žloutek
Recept telecí plec s hráškem připravíme takto:
Osolenou telecí plec potřeme máslem, zabalíme do alobalu a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi za hodinu alobal nahoře nařízneme, maso zakapeme třemi lžícemi vody a pečeme, až změkne a zčervená. Do kastrolu dáme hrášek, máslo, cukr, 1 dcl vody, pokryjeme hlávkovým salátem a dusíme pod pokličkou, až hrášek změkne. Hlávkový salát odstraníme, hrášek sundáme z plotýnky, zahustíme žloutkem rozmíchaným se smetanou, osolíme, opepříme, už jen mírně přihřejeme a hned podáváme s masem nakrájeným na plátky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!