KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Telecí plec na pórku

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Na recept telecí plec na pórku potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vykostěné telecí plece
   • 4 slabší pórky
   • 4 lžíce oleje
   • 1 lžička hladké mouky
   • 1 stroužek česneku
   • sůl
   • mletý pepř
   • cukr
Recept telecí plec na pórku připravíme takto:
Telecí plec nakrájíme na kostky a na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme. Až se šťáva částečně vydusí, maso osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka. Potom k masu přidáme očištěné bílé části pórku, nakrájeného na kolečka, utřený stroužek česneku, podle potřeby podlijeme a dusíme ještě asi deset minut. Nakonec dochutíme solí a špetkou cukru. Podáváme s brambory nebo rýží.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!