KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Telecí plec na pórkuKategorie: hlavní jídla, telecí maso![]() • 500 g vykostěné telecí plece • 4 slabší pórky • 4 lžíce oleje • 1 lžička hladké mouky • 1 stroužek česneku • sůl • mletý pepř • cukr Recept telecí plec na pórku připravíme takto:
Telecí plec nakrájíme na kostky a na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme. Až se šťáva částečně vydusí, maso osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka. Potom k masu přidáme očištěné bílé části pórku, nakrájeného na kolečka, utřený stroužek česneku, podle potřeby podlijeme a dusíme ještě asi deset minut. Nakonec dochutíme solí a špetkou cukru. Podáváme s brambory nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí plec na pórku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Dušená hovězí plec na šalotce Hovězí plec na červeném víně Jelení plec pečená se šunkou Kapr na pórku Králičí játra na pórku Křupavá vepřová plec Pečená jehněčí plec Telecí brzlík na paprice Telecí filé Marina Telecí filé s jablky a plísňovým sýrem Telecí guláš Telecí hrnec Telecí játra na bylinkách Telecí játra na cibulce Telecí játra po benátsku |
|