KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Na recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg telecí pečeně (spodní šál)
   • 2 cibule
   • půl svazku polévkové zeleniny
   • 500 ml mléka
   • 3-4 lžíce světlé jíšky
   • sůl
   • 4 hřebíčky
   • 1 malý kousek skořice
   • 6 zrnek pepře
   • mletý pepř
   • 3 lžíce brandy
   • 3 lžíce oleje
Recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a brandy. . Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji prudce opečeme maso ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme. Pak vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme. Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně dochutíme pepřem a solí. Maso nakrájíme na plátky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!