KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Telecí maso na víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept telecí maso na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg telecího masa
   • 2 lžíce sádla
   • 3 cibule
   • 300 ml červeného vína
   • 2 rajčatové protlaky (160 g)
   • 1 lžíce ostrého kečupu
   • sůl
   • 1 lžička mleté sladké papriky
   • 1 lžička mleté pálivé papriky
   • špetka mletého černého pepře
   • 1 lžíce sójové omáčky
   • voda
Recept telecí maso na víně připravíme takto:
Telecí maso nakrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a orestujeme, až pustí šťávu. Pak zasypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme zpěnit a podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, zakápneme vínem a dusíme. Až je maso napůl měkké, přidáme protlak, kečup, podlijeme trochou vína a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a vínem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!