KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Telecí játra po benátskuKategorie: hlavní jídla, vnitřnosti![]() • 500 g telecích jater • 250 g cibule • 4–5 lžic olivového oleje • 120 ml suchého bílého vína • sůl • mletý černý pepř • 1 lžíce nadrobno nasekané petrželky Recept telecí játra po benátsku připravíme takto:
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátý olej dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na mírném ohni smažíme, než se slabě zbarví dohněda (asi 10 minut). Pak zvýšíme teplotu, přidáme bílé víno a necháme jej vypařit. Přidáme petrželku a játra a za častého pošťuchování vařečkou osmahneme (asi 5 minut). Nakonec hotová játra dochutíme solí a pepřem. Telecí játra po benátsku podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí játra po benátsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Andaluzská vepřová játra Anglická telecí játra Anglická vepřová játra Arabská hovězí játra Berlínská játra Čertovská kuřecí játra Čínská játra Ďábelská játra Drůbeží játra na cibulce Drůbeží játra na jehle Drůbeží játra na kari Drůbeží játra na medu Drůbeží játra na pikantní způsob Drůbeží játra na víně Drůbeží játra se smetanou |
|