KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Telecí játra po benátsku

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Na recept telecí játra po benátsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecích jater
   • 250 g cibule
   • 4–5 lžic olivového oleje
   • 120 ml suchého bílého vína
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 1 lžíce nadrobno nasekané petrželky
Recept telecí játra po benátsku připravíme takto:
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátý olej dáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na mírném ohni smažíme, než se slabě zbarví dohněda (asi 10 minut). Pak zvýšíme teplotu, přidáme bílé víno a necháme jej vypařit. Přidáme petrželku a játra a za častého pošťuchování vařečkou osmahneme (asi 5 minut). Nakonec hotová játra dochutíme solí a pepřem. Telecí játra po benátsku podáváme s dušenou rýží.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!