KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Tatranský gulášKategorie: hlavní jídla, hovězí maso![]() • 750 g předního hovězího masa • 50 g slaniny • 100 g žampionů • 150 g cibule • 250 g smetany • 50 g hladké mouky • tuk • 5 dcl vody • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list Recept tatranský guláš připravíme takto:
Nakrájenou slaninu a cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přecedíme na maso, přidáme nakrájené na tuku podušené žampiony, ještě krátce povaříme a dochutíme. Tatranský guláš podáváme s knedlíkem nebo s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tatranský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Americký guláš Bačovský guláš z beraního masa Barevný guláš Barevný vepřový guláš Beraní guláš Beraní pikantní guláš s fazolemi Bramborový guláš Bramborový guláš II Bramborový guláš s cuketou Bramborový guláš s klobásou Bramborový guláš s medvědím česnekem Bramborový guláš s mletým masem Bramborový guláš s uzeninou Bramborový guláš se slaninou Bramborový guláš se zeleninou |
|