KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Švestková omáčka II

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept švestková omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g švestkových povidel
   • 40 g másla
   • 40 g mouky
   • červené suché víno
   • citron
   • sůl
   • bílý pepř
   • cukr
   • skořice
   • mletý zázvor
   • 1 lžíce rumu
Recept švestková omáčka připravíme takto:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem a našleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor, omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum. Podáváme k masům.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!