KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Švestková omáčka IIKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla![]() • 150 g švestkových povidel • 40 g másla • 40 g mouky • červené suché víno • citron • sůl • bílý pepř • cukr • skořice • mletý zázvor • 1 lžíce rumu Recept švestková omáčka připravíme takto:
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem a našleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor, omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum. Podáváme k masům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Boloňská omáčka Boloňská sójová omáčka Brusinková omáčka Česneková omáčka Ďábelská omáčka Dýňová omáčka Holandská omáčka Holandská omáčka II Holandská omáčka III Holandská omáčka IV Houbová omáčka Houbová omáčka se smetanou Chřestová omáčka Játrová omáčka Jemná cibulová omáčka |
|