KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Svatomartinská husa s jablky

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept svatomartinská husa s jablky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa (kolem 4 kg)
   • 2 jablka
   • sůl
   • kmín
Recept svatomartinská husa s jablky připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Očištěnou, vykuchanou a omytou husu osolíme a pokmínujeme, do břicha husy vložíme několik mladých jablek, kterým jsme vykrojili jádřince, a spojíme jehlicemi. Takto připravenou husu položíme do pekáče prsy dolů, dáme do trouby a pečeme. Tučnější husu občas propichujeme na bocích vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Husu pravidelně podléváme vodou a trochou vyškvařeného sádla. Chceme-li předejít přepalování sádla, postupně je odebíráme do zvláštní nádoby, ale teprve až je čiré a vyškvařené (do této doby husu znovu nepodléváme). Jakmile husa na hřbetě zezlátne, otočíme ji a pokračujeme v pečení další asi 1,5 hodiny. Měkkou husu pak vyndáme z trouby a překryjeme alobalem. Z pekáče vybereme zbytek šťávy se sádlem a chvíli je povaříme s horkou vodou, případně ještě zahustíme moukou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!