KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Staropražská játraKategorie: hlavní jídla, vnitřnosti![]() • 0,5 kg kuřecích jater • mletá paprika • hladká mouka • 4-6 středních cibulí • malá plechovka sterilovaných žampiónů • sůl • pepř Recept staropražská játra připravíme takto:
Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky. Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater. Játra prudce opečeme po obou stranách - asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku. Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony bez vody, osolíme a trošku opepříme. Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty. Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staropražská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Andaluzská vepřová játra Anglická telecí játra Anglická vepřová játra Arabská hovězí játra Berlínská játra Čertovská kuřecí játra Čínská játra Ďábelská játra Drůbeží játra na cibulce Drůbeží játra na jehle Drůbeží játra na kari Drůbeží játra na medu Drůbeží játra na pikantní způsob Drůbeží játra na víně Drůbeží játra se smetanou |
|