KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Staročeská husa

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Na recept staročeská husa potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa
   • kmín
   • sůl
Recept staročeská husa připravíme takto:
Husu očistíme a den předem dobře posolíme. Než ji dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáč ji dáme zády nahoru a něčím podložíme, aby se nepřipekla a na ohni ji ovaříme z obou stran. Je-li tučná, sbíráme tuk ze šťávy opatrně sběračkou - sebraný tuk můžeme vyvařit na husí sádlo. Pak dáme husu do trouby a za stálého polévání ji pečeme. Je-li třeba, opět sbíráme z povrchu tuk. Když husa zčervená, obrátíme ji, propícháme na prsou, pod křídly a kolem stehen a pečeme dočervena. Pak slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní - bude mít křehkou a křupavou kůrku. Nejlépe chutná se zelím a houskovými knedlíky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!