KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Srnčí ragúKategorie: hlavní jídla, zvěřina![]() • 1 kg srnčí plece • 100 g másla • 150 g kořenové zeleniny • 50 g cibule • 15 g cukru • 3 cm citronové kůry • sůl • nové koření • 5 pepřů • bobkový list • 4 lžíce citronové šťávy • 30 g mouky • 100 ml červeného vína • 1 lžíce vína Madeira • vývar Recept srnčí ragú připravíme takto:
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Ďábelské ragú Houbové ragú Hovězí ragú na víně se žampiony Jehněčí ragú se žampiony Jelení ragú na červeném víně Krůtí maso s fazolovým ragú Německé bramborové ragú Sójové ragú se žampióny Srnčí bifteky Srnčí guláš Srnčí guláš minutkový Srnčí guláš se žampiony Srnčí hřbet se žampiony Srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou Srnčí kýta na česneku |
|