KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Spišské pirohyKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla![]() • 700 g brambor • 1 vejce • 300-330 g hrubé mouky • 300 g švestkových povidel • 200 g másla • 130 g máku • 100 g moučkového cukru • sůl Recept spišské pirohy připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Pak brambory prolisujeme nebo najemno umeleme, přidáme špetku soli, vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na rovnoměrné bochníky. Každý bochník vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejná kolečka, na ně uložíme povidla, těsto přeložíme a pořádně po okrajích přitlačíme, aby povidla nevytekla. Pirohy vložíme do mírně osolené vroucí vody a uvaříme (zlehka promícháme, aby se nepřipálily). Uvařené pirohy vyjmeme. Při podávání spišské pirohy posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Spišské pirohy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové pirohy s uzeným masem Bramborové pirohy se zelím Ruské pirohy Salašské bryndzové pirohy Spišské brambory |
|