KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Špenátové rizoto

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Na recept špenátové rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g rychlovarné rýže
   • 250 g mraženého špenátu
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 400 ml bílého vína
   • sůl
   • pepř
   • 1 svazek kopru
   • 120 g parmazánu vcelku
   • 400 ml zeleninového vývaru
   • 2 lžíce zakysané smetany
   • 2 lžíce citronové šťávy
   • 200 g rajčat
Recept špenátové rizoto připravíme takto:
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, vsypeme suchou rýži a chvíli mícháme. Pak podlijeme vínem, přidáme mražený špenát, osolíme, opepří­me a přikryté dusíme asi 5 minut. K rýži přilijeme vývar a dusíme dalších 5 minut. Občas nakypříme. Do rizota zamícháme smetanu, nasekaný kopr a citronovou šťávu, přimícháme nastrouhaný parmazán a ozdobíme rajčaty.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Benátské rizoto   Dýňové rizoto   Houbové rizoto   Houbové rizoto s cuketami   Hříbkové rizoto   Chřestové rizoto   Italské rizoto s čekankou   Jadranské rizoto   Jahodové rizoto   Jamajské rizoto   Janovské rizoto   Japonské rizoto   Kalábrijské rizoto   Kari rizoto se sojovými kostkami   Králičí rizoto  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!