KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Smažený srnčí řízek s omáčkou GumberlandKategorie: hlavní jídla, zvěřina![]() • 0,5 kg srnčí kýty • 1,5 dcl oleje • 1 vejce • 0,5 dcl mléka • 5 dkg hladké mouky • 12 dkg strouhanky • sůl • 30 dkg rybízového džemu • 1 dcl přírodního vína • hořčice • zázvor • pažitka • sojová omáčka • pomerančovou šťáva • pomerančová kůra Recept smažený srnčí řízek s omáčkou gumberland připravíme takto:
Omáčku zhotovíme z rybízového džemu, který zředíme vínem. Přidáme hořčici, zázvor, pažitku, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru, kterou jsme předem povařili ve vodě. Tuto omáčku podáváme vychlazenou. Plátky kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Poté usmažíme na oleji. Na talíři přizdobíme citrónem a přelijeme omáčkou. podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglický řízek Bělehradský vepřový řízek Bramborové noky s omáčkou ze sýra Brambory s houbovou omáčkou Brambory s ředkvičkovou omáčkou Brněnský řízek Bylinkový řízek v česnekovém oleji Candát s cibulovou omáčkou Candát s jemnou petrželkovou omáčkou Carský řízek Celer s houbovou omáčkou Cikánský řízek Císařský řízek Černohorský řízek Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby |
|