KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Smažené bavorské dukátky

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Na recept smažené bavorské dukátky potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g vepřového masa
   • 100 g kuřecích stehenních řízků
   • 100 g uzeného masa
   • 100 g hovězího předního masa
   • 150 g strouhaného tvrdého sýra
   • 1 vejce
   • 5 plátků toastového chleba
   • 1 dcl smetany
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce nasekané petrželky
   • půl lžičky nastrouhané citrónové kůry
   • sůl
   • pepř
   • špetka muškátového květu
   • oregano
   • šalvěj
   • strouhanka
   • olej
Recept smažené bavorské dukátky připravíme takto:
Všechna masa umeleme najemno, přidáme ve smetaně namočené a rozmačkané toasty a zbylé suroviny kromě strouhanky a oleje a řádně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme ve strouhance a necháme chvíli odpočinout. Pak karbanátky osmažíme ve středně rozpáleném oleji z obou stran (asi 15 minut). Podáváme s bramborovým salátem nebo se šťouchanými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!