KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Skopová kýta po anglickuKategorie: hlavní jídla, skopové maso![]() • 400 g skopové kýty bez kosti • 2 stroužky česneku • sůl • pepř • 50 g sádla • 20 g mouky • 200 ml vody Recept skopová kýta po anglicku připravíme takto:
Skopovou kýtu očistíme, dutě vykostíme (vyšroubováním vnitřní kosti), opláchneme ve vlažné vodě a osušíme. Maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Pak takto připravenou kýtu opečeme zvolna po všech stranách v horkém sádle, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut (podle velikosti). Upečené maso z tuku vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme, dobře provaříme a šťávu procedíme přes hustý cedník. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skopová kýta po anglicku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Burgundská vepřová kýta Dančí kýta na rozmarýnu Dančí kýta po staročesku Hamburská vepřová kýta Holandská kýta Hovězí kýta na okurkách Jehněčí kotlety po anglicku Jehněčí kýta s mrkví a bramborami Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem Kančí kýta na česneku Kančí kýta po myslivecku Kůzlečí kýta na česneku Marinovaná jehněčí kýta Pečená jehněčí kýta Pečená nadívaná jehněčí kýta |
|