KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Segedínský guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept segedínský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové plece
   • cibule
   • tuk
   • mletá paprika
   • voda
   • sůl
   • kmín
   • 400 g kysaného zeli
   • hladká mouka
   • půl kelímku smetany
Recept segedínský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso, osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, promícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dosolíme a krátce povaříme. Segedínský guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!