KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Scampi po rybářsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept scampi po rybářsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g scampi
   • 250 g rajčat
   • 20 g cibule
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 3 stroužky česneku
   • 40 g strouhanky
   • 0,2 l bílého vína
   • polévkové koření
   • 1 lžíce sekané petrželky
   • sůl
   • pepř
   • citrónová šťáva
Recept scampi po rybářsku připravíme takto:
Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek a petrželovou nať. Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, strouhanku a polévkové koření a dusíme. Pak přidáme 0,5 l vody a dobře povaříme. Scampi narovnáme do kastrolu, zalijeme touto omáčkou, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. Během vaření podléváme bílým vínem, nakonec osolíme, opepříme, okyselíme citrónovou šťávou a ozdobíme sekanou petrželkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!