KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Šafránové rizoto

Kategorie: hlavní jídla

Na recept šafránové rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g rýže na risotto
   • 2 šalotky
   • 1 lžíce oleje
   • šafrán
   • 150 ml suchého bílého vína
   • sůl
   • mletý pepř
   • 60 g másla
   • 50 g strouhaného parmezánu
   • 1 l kuřecího vývaru
Recept šafránové rizoto připravíme takto:
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Pak přidáme rýži, ze všech stran orestujeme, zalijeme vínem a necháme odpařit. Osolíme a opepříme, zalijeme horkým vývarem tak, aby byla rýže ponořena, přidáme šafrán a za častého míchání zvolna vaříme. Až se tekutina odpaří, přidáme další vývar a znovu necháme odpařit. Čím déle vaříme, tím menší dávky vývaru přidáváme. Až je rýže "al dente" a vývar odpařený, sundáme z ohně a vmícháme máslo. Nakonec přidáme parmezán, promícháme a ihned podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Šafránové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Benátské rizoto   Dýňové rizoto   Houbové rizoto   Houbové rizoto s cuketami   Hříbkové rizoto   Chřestové rizoto   Italské rizoto s čekankou   Jadranské rizoto   Jahodové rizoto   Jamajské rizoto   Janovské rizoto   Japonské rizoto   Kalábrijské rizoto   Kari rizoto se sojovými kostkami   Králičí rizoto  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!