KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Rybí kotlík

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept rybí kotlík potřebujeme tyto suroviny:

   • 50 dkg rybího filé z tresky
   • 1 cibule
   • 5 dkg rýže
   • 10 dkg malých rajčat
   • 1 citrón
   • 1 lžíce másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 0,25 l vývaru
   • 10 dkg šlehačky
   • 2 lžíce středně ostré hořčice
   • půl lžičky tymiánu
   • půl lžičky hořčičného semínka
   • sůl
   • mletý bílý pepř
Recept rybí kotlík připravíme takto:
Filé důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo, v něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme filé nakrájené na úhledné kousky a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, který jsme rozředili smetanou a doplnili hořčicí, tymiánem a hořčičnými semínky, a chvíli povaříme. Rýži uvaříme v osolené vodě a okapanou ji smícháme s podušenou rybou. Přidáme nakrájená drobná rajčata, dochutíme solí a pepřem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!