KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Rybí kotlíkKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 50 dkg rybího filé z tresky • 1 cibule • 5 dkg rýže • 10 dkg malých rajčat • 1 citrón • 1 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky • 0,25 l vývaru • 10 dkg šlehačky • 2 lžíce středně ostré hořčice • půl lžičky tymiánu • půl lžičky hořčičného semínka • sůl • mletý bílý pepř Recept rybí kotlík připravíme takto:
Filé důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo, v něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme filé nakrájené na úhledné kousky a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, který jsme rozředili smetanou a doplnili hořčicí, tymiánem a hořčičnými semínky, a chvíli povaříme. Rýži uvaříme v osolené vodě a okapanou ji smícháme s podušenou rybou. Přidáme nakrájená drobná rajčata, dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí kotlík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorský masový kotlík Čočkový kotlík s nudlemi Hovězí kotlíkový guláš Mexický rajčatový kotlík Rybí filé na olivách Rybí filé na pivě Rybí filé na rajčatech Rybí filé na zelenině Rybí filé po indicku Rybí filé po pražsku Rybí filé pro diabetiky Rybí filé s brokolicí Rybí filé s fazolkami Rybí filé s houbovou omáčkou Rybí filé s křenem |
|