KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Rybí filé s fazolkami

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept rybí filé s fazolkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g rybího filé
   • 500 g fazolových lusků
   • 500 g brambor
   • 120 ml bílého vína
   • 400 ml zeleninového vývaru
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 1 citrón
   • 2 lžíce citrónové šťávy
   • 3 lžíce oleje
   • mletý pepř
   • sůl
Recept rybí filé s fazolkami připravíme takto:
Brambory nakrájené na kostičky a překrájené fazolové lusky zbavené pevných vláken uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Rozmražené filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opékáme asi 4 minuty. Vyjmeme je a uložíme v teple. Do vypečené šťávy přilijeme víno, vývar a zbylou citrónovou šťávu. Uvedeme do varu a pak zahustíme z másla a mouky připravenou světlou jíškou. Při mírné teplotě necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Při podávání rozdělíme na talíře uvařené brambory s fazolkami, přidáme porci filé, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!