KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Rybí filé s fazolkamiKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory![]() • 600 g rybího filé • 500 g fazolových lusků • 500 g brambor • 120 ml bílého vína • 400 ml zeleninového vývaru • 1 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • 1 citrón • 2 lžíce citrónové šťávy • 3 lžíce oleje • mletý pepř • sůl Recept rybí filé s fazolkami připravíme takto:
Brambory nakrájené na kostičky a překrájené fazolové lusky zbavené pevných vláken uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Rozmražené filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opékáme asi 4 minuty. Vyjmeme je a uložíme v teple. Do vypečené šťávy přilijeme víno, vývar a zbylou citrónovou šťávu. Uvedeme do varu a pak zahustíme z másla a mouky připravenou světlou jíškou. Při mírné teplotě necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Při podávání rozdělíme na talíře uvařené brambory s fazolkami, přidáme porci filé, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí filé s fazolkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Filé se zelenými fazolkami a hruškou Gratinované filé s mrkví a hráškem Grilované rybí filé Chalupářské filé Indické filé Japonské filé Jehněčí maso s fazolkami Kuřecí směs s červenými fazolkami Labužnické rybí filé Lahůdkové filé se zeleninou a fazolkami Mořské filé na rožni Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami Rybí filé na olivách Rybí filé na pivě Rybí filé na rajčatech |
|