KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Ryba na páře po čínsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept ryba na páře po čínsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g filet z tresky (nebo jiné bílé ryby)
   • mořská sůl
   • 1 lžíce čerstvého rozdrceného zázvoru
   • 2 stonky jarní zelené cibulky
   • 2 lžíce sojové omáčky
   • 3 lžíce olivového oleje
Recept ryba na páře po čínsku připravíme takto:
Filety osušíme papírovým ubrouskem, jemně z obou stran posolíme, dáme je do zapékací misky a posypeme rozdrceným zázvorem. Misku dáme do parního hrnce s několika centimetry vody, ale tak, aby zůstalo pár dírek nebo prostor v nástavci volný pro únik páry nahoru. Hrnec zapneme, přikryjeme pokličkou (stoupající pára bude z pokličky kapat na rybu) a vaříme 10 až 12 minut. Mezitím rozpálíme na malé pánvičce olej se sojovkou, dokud jemně neprská. Vypneme napařovací hrnec, rybu přeneseme na talíře, posypeme jemně nakrájenou zelenou jarní cibulkou a polijeme rozpáleným olejem a sojovkou z pánve. Podáváme s libovolnou přílohou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Ryba na páře po čínsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Kachna po čínsku   Kapr po čínsku   Kotlety po čínsku   Kuře po čínsku   Ryba na rajčatech   Ryba v kokosové omáčce   Ryba v peřince  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!