KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Rizoto s husími drůbky

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Na recept rizoto s husími drůbky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1-1,5 kg husích drůbků (křídla
   • krky
   • žaludky
   • srdce
   • játra)
   • 400 g rýže
   • 100 g cibule
   • 100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
   • tuk
   • sůl
   • pepř
   • vývar z drůbků
   • zelená petrželka
   • 100 g tvrdého sýra
Recept rizoto s husími drůbky připravíme takto:
Očištěné a omyté drůbky (bez jater) uvaříme ve slané vodě. Poté je zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájená játra a krátce podusíme. Pak přidáme drůbky, opepříme, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou z vývaru a krátce povaříme. Přidáme opláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z drobů, necháme bez promíchání projít varem a pod poklicí nebo v troubě dusíme do měkka. Do hotového rizota vmícháme hrášek. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!